Гласът на ЦИК даде мнение за връщането на хартиената бюлетина за гласуване

...
Гласът на ЦИК даде мнение за връщането на хартиената бюлетина за гласуване
Коментари Харесай

Томов, ЦИК: Политиците да не си измислят поводи, за да върнат хартиената бюлетина

Гласът на ЦИК даде мнение за връщането на хартиената бюлетина за гласоподаване на изборите.

Проблемът дали да се гласоподава машинно, или с хартиена бюлетина е в огромна степен политически. Политиците имат право да го решат по този начин, както сметнат, че е вярно. Некоректно по отношение на работата на ЦИК е да се измислят мотиви, с които да се аргументира една или друга политическа теза

Това сподели пред БНР представителят на ЦИК Цветозар Томов. 

Всички, към 10 хиляди документа от контролното броене на разписките, са оповестени на уеб страницата на ЦИК незабавно след изборите, акцентира той и добави, че и казусът с изписването на екрана на машините за гласоподаване на надпис " Дневникът е фалшифициран " е проучен и е открито, че това не е в резултат на външна интервенция. 

" Разминаване, което да е обвързвано с активността на машините, не сме открили и при тези, и при предходните избори. Какво още би трябвало да се даде обществено, с цел да могат политиците да се убедят в това ", съобщи още Томов, пише frognews.bg. 

По думите на Цветозар Томов е време да се прекратят спекулациите към това какви и какъв брой съществени опасности дава машинното гласоподаване.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР